Facebook Hesap Silme

Facebook hesap silme son günlerde çok sorulan sorulardan birisi oldu. Hesap silme için bilgisayar kullandığınızı varsayarak anlatacağız. Facebook indirme işleminin ardından da hesap silme yapılabilir. Facebook hesap açma kadar kolay olan Facebook hesap silme işlemini yapabilmek için bir kaç adıma ihtiyacınız var.

Bir çok kişinin Facebook hesabı var. Hatta artık Facebook hesabı olmayan insan sayısı bile çok az denilebilir. Facebook silme isteğinizin bir çok sebebi olabilir. Arkadaşlar ve aile arasında bir iletişim aracı olarak görülebilecek Facebook çok zaman alması sebebiyle son günlerde negatif olarak görülebiliyor.

Facebook hesap silme

Facebook hesap silme işlemini yaptıktan sonra sahibi olduğunuz grup ve sayfalar da kapanabilir. Onun için yapmanız gereken ilk olarak onlara yeni ve sahibi olmasını istediğiniz yöneticileri atamak olmalıdır. Çünkü eğer grup ve sayfaları üzerinizde durduğu sürece hesabınız tam olarak kapanmış gözükmeyecektir. Hesap silinmiş olsa bile aktif gibi gözükür fakat kimse giriş yapamaz. Bu sizin için sorunlar doğurabilir.

Facebook hesap silme işlemini yapmak istediğinizden tam olarak değilseniz size iyi haberimiz var. Hesap silme işlemini gerçekleştirmiş olsanız bile bir süre hesabınız dondurulur ve silme fikrinden vazgeçerseniz tekrar giriş yapmanız sağlanabilir. Bu süre geçtikten sonra hesabınız tam olarak silinecektir.

Facebook hesap silme işlemi için hesap kapatma linkine tıklamanız gerekmektedir. İşlemler doğru yapıldığı taktirde bir kaç adımda Facebook hesap silme işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Facebook hesap silmek için TIKLAYIN

  • Facebook hesabınıza giriş yapın.
  • Facebook hesap silme linkine tıklayın.
  • Sizden emin olduğunuzu göstermek için kodları boşluklara girmenizi isteyecek.
  • Başarılı şekilde kodları girdiğinizde işlem tamamlanmış olacaktır.

Facebook hesap sildikten sonra;

  • Profiliniz artık görünmez olacak. Kimse profilinizi gezmek için giriş yapamayacak.
  • İşlemi tamamladıktan itibaren hesabınız 14 gün boyunca askıda kalacaktır. Hesabınızın donması ile 14 gün içerisinde fikir değiştirerek tekrar Facebook giriş yapabilirsiniz. Verilerinizi kaybetmeden geçen bu süreçte hesaba erişim sağlamamanız gerekmektedir.
  • 14 Gün içinde tekrar hesabı aktif etmek için Facebook profilinize giriş yapmanız yeterlidir. Bilgisayar veya mobil üzerinden giriş yapabilirsiniz.
  • 14 Günlük sürecin sonunda silinen hesaplar tamamen kapatılmıştır ve asla geri gelmez.

NOT: Hesabınızı silmeden önce ayarlar bölümünden yedeğini alabilirsiniz.

Facebook Silme

Facebook hesap silme işlemini yaptıktan sonra mobil cihazlardan Facebook silme işlemini de gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için Android ve iOS işletim sistemini kullanan cihazlarda farklı işlemler gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Android cihazdan Facebok nasıl silerim

  • Yöntem 1 : Google Play uygulamasına giriş yapın. Arama çubuğuna “Facebook” yazarak yüklü olan uygulamayı bulun. Uygulamanın Google Play sayfasına giriş yapın ve “Kaldır” seçeneğini seçin.
  • Yöntem 2 : Android cihazdan “Ayarlar” bölümüne gelin. “Uygulama Ayaları” seçeneğine giriş yapın. Buradan “Facebook Uygulamasını” bulun ve kaldır deyin.

iOS cihazdan Facebook nasıl silerim

iPhone, iPad cihazlardan Facebook silmek için uygulamanın simgesine “X” işareti gelene kadar basılı tutun. Sonra “X” işaretine tıklayın ve “Emin misiniz” sorusunu onaylayın.

Facebook sayfayı nasıl silerim

Facebook sayfa silme işlemini gerçekleştirmek için sayfanın sahibi veya yöneticisi olmalısınız. Yöneticisi olduğunuz sayfaya giriş yapın. Üst kısımda yer alan “Ayarlar” bölümüne girin. Yeni ekranda en altta bulunan “Sayfayı Kaldır” seçeneğinin yanında bulunan “Düzenle” butonuna tıklayın. “Sayfayı Sil” seçeneğini onaylarsanız artık sayfanız genel olarak kaldırılmış olacaktır.

Facebook hesap silmede olduğu gibi 14 gün boyunca isterseniz sayfanızı tekrar yayınlayabilirsiniz. Facebook sayfa silme işleminden vazgeçtiğiniz zaman sayfayı beğenen kişiler silinmiyor. Eski beğeni sayısı ile devam edebiliyorsunuz.

Facebook grubu nasıl silerim

Facebook grup silme işlemi için silmek istediğiniz gruba giriş yapın. Kapak fotoğrafının altında bulunan “Üyeler” seçeneğine tıklayın. Üye listesi karşınıza gelecektir. Her üyenin yanında bulunan ve “Ayarlar” seçeneğini işaret eden “Dişli Çark” seçeneğine tıklayın ve “Gruptan Çıkar” ile insanların grubu bırakmasını sağlayın. Grupta tek siz kaldığınızda “Gruptan Ayrıl” deyin ve gruba sonsuza kadar elveda deyin.

Facebook sayfa silme işlemi gibi olmadığından 14 günlük bekleme süresi ve pişmanlık sonrası kayıpsız dönüş seçeneği Facebook grup silme işleminde geçerli değildir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir